Hållbarhet

Så här tänker vi hållbarhet:

Vi hämtar största delan av våra råvaror hos vår lokala ICA på Linero. Varje vecka hämtar vi mellan 80-100 kg gröntsaker som personalen har sorterat ut som osäljbara. Kanske har plasten runt gurkan gått sönder, potatisen har börjat spira eller auberginen har blivit lite rynkig. Inget av detta påverkar vara sig smaken eller användningsbarheten!


Ett ägg som har gått sönder i en kartong betyder att kartongen inte går att sälja men det påverkar så klart inte de ändra äggens hållbarhet. Det samma gäller för mjöl eller socker i en pappersförpackning som är sönder - lite av innehållet rinner ut men resten går hur bra som helst att använda. 

Vi har valt våra förpackningsmaterial med omsorg och de fleste är gjorde av bambu som både kräver väldigt lite vatten under uppväxten, växer snabbt och inte behöver bekämpningsmedel. Våra små dressingbägare är gjorda av restmassa från rörsockerproduktion och har lock av majsstärkelse.

Vi erbjuder engångs-träbestick istället för plastbestick och du som kund måste välja det - det följer inte med per automatik.

Plastpåsen som vi samlar våra leveranser i är gjorde av återvunnen plastmassa.

Vi hoppas på att mycket snart kunna erbjuda våra kunder att köpa en bärkasse till matleveransen i återanvänt tyg som Yalla Lunds syateljé har sytt. 


info@yallalund.se